Huizenmarkt in verval?!

De huizenmarkt stagneert. Veel huizenverkopers zitten met dubbele lasten, omdat ze reeds gekocht hebben terwijl ze het oude huis nog niet verkocht hebben.

Woningen staan nu vele maanden langer in de verkoop. Huizen boven de 5 ton kunnen nu zelfs meer dan 2 jaar in de verkoop staan. De Vereniging van Eigen Huis wil graag dat er spoedig een oplossing komt van de kant van de overheid. VEH wil graag dat de overdrachtsbelasting wordt gehalveerd van 6% naar 3%. Vooral starters hebben het erg lastig om aan een hypotheek te komen.

Nationale Hypotheek Garantie
VEH pleit er ook voor om de Nationale Hypotheek Garantie te verhogen van 265.000 euro naar 350.000 euro. Dit geeft de bank die de hypotheek verstrekt extra zekerheid en zal daarom sneller een hypotheek durven te verstrekken. Ik betwijfel echter of dit de starters zal helpen aangezien een starter al een fors salaris moet hebben om uberhaupt een hypotheek van 265.000 euro te kunnen betalen.

De Overheid in de vorm van Wouter Bos heeft kritsch gereageerd op het voorstel van VEH.

Bron: Telegraaf

Advertenties

1 reactie »

  1. […] de woningmarkt daadwerkelijk in paniek of wil nu iedereen profiteren van de gulheid van de Overheid? Ineens is […]

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: